Verksamheten vilande – besök gärna våra partners. Anmäl dig till nyhetsbrevet där vi meddelar framtiden!

State of the art: lamelltäckning -
Klasiskt pooltak
eller pooltäcke?

När man skall välja pooltäckning se inte bara till utseendet, energiåtervinning är en av de viktigaste aspekterna vid val av pooltäckning.
img-1

Vilka olika pooltäckningar finns
vad skall man välja?

När det gäller att ha en pool i trädgården kan det vara ett fantastiskt tillskott till ditt utomhusliv. Men det är viktigt att prioritera säkerheten över allt annat.

Här kommer poolskydden in i bilden och erbjuder olika typer, var och en med sina egna unika funktioner. Oavsett typ delar alla poolskydd samma syfte – att skydda människor och djur från olyckliga fall i poolen.

Det finns olika alternativ tillgängliga som enkla pooltäckningar eller mer avancerade täckningar som pooltak och automatiska lamelltäckningar. Ett utmärkt alternativ att överväga för dess bekväma automatiska funktion och möjlighet att manuellt öppnas eller stängas är lamelltäckningar.

Med så många alternativ att välja mellan kan du hitta en pooltäckning som passar bäst för dina behov och budget samtidigt som du ger dig lugn och ro av att veta att dina kära är säkra runt swimmingpoolen.

Pooltäckningssortiment

Vilka pooltäckningar finns det

Det finns en uppsjö av olika pooltäckningar på marknaden. Allt från “billiga plastöverdrag” till helautomatiska lamelltäckningar som styrs med WiFi och värmer upp poolvattnet med 8° av enbart solen med speciella SOLAR-lameller.

Att lamelltäckning håller för 100 kg / kvadratmeter gör att man med enkelhet kan gå på lamelltäckningen (barfota). Skräp som hamner på lamelltäckningen följer med lamellerna vid öppnandet och hamnar i bräddavloppet!.

Poolöverdrag - billigast

Standardöverdrag tillverkas unikt för varje pool och med kort leveranstid. Poolöverdraget är en pooltäckning för säkerhet som håller för barn och vuxna om olyckan skulle vara framme.

Fastsättning av denna pooltäckning sker med stropp och knopp. Dold infästning finns att köpa till vilket är smidigt och snyggt. Poolöverdrag som är standard är lätta att hantera och finns i alla storlekar.

Pooltak

Skjutbara pooltak håller hög kvalitet och är prisvärda. Vi har flera olika modeller av pooltak att välja mellan, låga och höga. Välj själv det du tycker passar bäst i just din trädgård.

Det man kanske inte pratar så mycket om är att pooltaket tar upp mycket yta på ena gaveln, ca 3 meter och de kanske inte är den mest attraktiva lösningen som finns.

Lamelltäckning - BÄSTA LÖSNINGEN

Automatiska lamelltäcken har isolerande lameller som håller värmen i poolen mycket bättre än ett pooltak men ger en elegantare lösning.

Täckningen finns även med så kallade PCB-lameller vilket ger en effektiv uppvämning av poolen helt gratis. Fungerar som vintertäckning och håller att gå på (barfota).

Bästa poolsyddet

Lamelltäckning

img-2

Automatisk lamelltäckning har blivit riktiga storsäljande poolöverdrag. Förklaringen till succén är enkel: Denna pooltäckning har gasfyllda lameller som isolerar och bevarar värmen bättre än de allra flesta poolöverdrag på marknaden.

Samtidigt håller dessa poolöverdrag för en vuxen människa (100 kg) att gå på.

Hållbarhet

Klarar minst 100kg

Uppvärmining

Värmer minst 8°

Öppning/stängning

Automatiskt via nyckel eller WiFi

Skrymmande och kräver arbete

Pooltak

Pooltak i all sin ära är ju en fungerande lösning som pooltäcknning. Kanske inte är den vackraste lösninngen men funktionell och man “kan” bada under det om det är tillräckligt högt.

Nackdelar: klumpigt, skrymmande, kräver rengöring och kondens bildas innanför som rinner ner i skenorna som kan sätta sig och göra pooltaket svårt att hantera.

Tänk att pooltaket är lika brett som poolen + 1 meter, det blir minst 2 meter till mitten av taket som måste städas och känsligt mot repor!

Hållbarhet

Går inte att gå på

Uppvärmning

Ingen, bibehåller lite av vattnets värme

Öppning/stängning

Manuellt

Bra pris och funktionellt

MAnuella poolöverdrag

Fantastiska nyheter! Har du sökt efter ett pålitligt och säkert poolöverdrag för din familj och dina pälsdjur?

Vi använder en otroligt stark och hållbar tyg som uppfyller de högsta säkerhetsstandarderna och säkerställer säkerheten för alla som använder poolen.

Med en lättanvänd rem och knappsystem är installationen enkel. Dessutom erbjuder vi dolda fästalternativ för en slät och sömlös look.

Vårt team är dedikerat till att erbjuda dig den bästa möjliga upplevelsen, och vi anpassar till och med överdraget för att passa din specifika poolmodell.

Skicka över dina ritningar och lämna resten till oss! Förbered dig på att njuta av din gnistrande pool med lugn i sinnet.

Hållbarhet

Går att försiktigt gå på

Uppvärmning

Ingen

Öppning/stängning

Manuellt