Verksamheten vilande – besök gärna våra partners. Anmäl dig till nyhetsbrevet där vi meddelar framtiden!

Skillnader pooltak och lamelltäckning

Pooltak eller lamelltäckning - vilket är bäst för din pool?

Om du har en pool i din trädgård vill du säkert skydda den från smuts, hålla värmen i vattnet och förlänga badsäsongen. Men vilken typ av täckning ska du välja – ett pooltak eller en lamelltäckning? Det finns både för- och nackdelar med båda alternativen, så det beror på vad som passar dig och din pool bäst. I den här artikeln ska vi gå igenom några av de viktigaste skillnaderna mellan pooltak och lamelltäckning.

img-1

När pooltaket går överstyr: De lustiga nackdelarna med att täcka över din pool

Vem skulle inte vilja ha ett pooltak? Tänk dig alla fördelar: du kan njuta av din pool året runt, undvika att plocka upp löv och skräp, och du kan till och med spara pengar på underhåll. Men innan du dyker in i pooltakets fantastiska värld, låt oss skrapa på ytan och ta en humoristisk titt på några mindre glamorösa aspekter du kanske inte har tänkt på.

Kostnad

Pooltak kan vara som att ge din plånbok en oönskad simtur. De är som de kungliga diamanterna i poolvärlden – dyra och glittriga. Det är som att säga “hej, jag vill inte bara ha en pool, jag vill ha en pool med en egen lyxig hatt”. Du kanske måste sälja din vänstra njure för att ha råd med det där taket.

Vem behöver krångla med bygglov när du kan ha lamelltäckning? Det är som att slå hål på byråkratin med en uppblåsbar hammare! Du kan vara din egen poolrockstjärna och installera lamelltäckning utan att behöva vänta på godkännande från någon. Det är som att dansa genom bygglovsprocessen med en osynlig partner och vifta adjö till byråkratiska regler som om de vore oönskade flugor i din egen poolfest.

Estetisk påverkan

Vad hände med de goda gamla dagarna när en pool var en enkel och elegant oas? Pooltak är som att sätta en björnhatt på en katt – det kanske håller regnet borta, men det ser inte riktigt naturligt ut. Nu kommer din pool att se ut som en futuristisk rymdstation där utomjordingar kan simma fritt.

Underhåll

Ja, pooltak kan verka som en smart idé tills du inser att de behöver mer kärlek och omtanke än din mest krävande ex-partner. Du får äran att bli bästa vän med en skurhink och en högtryckstvätt. Glöm att njuta av poolen – du kommer istället spendera din tid med att skrubba, borsta och underhålla taket. Vem behöver semester när du kan ha ett heltidsjobb i ditt eget bakgårdsparadis?

Begränsad luftcirkulation och solinstrålning

Vem bryr sig om frisk luft eller solens strålar när du har ett pooltak? Det är som att simma i en gigantisk mikrovågsugn med begränsad ventilation. Du kan svettas som en gammal ost i solen utan att få det där fräscha vindfläkten genom håret. Du kommer att sakna att vara en solbadande ödla medan du plaskar i ditt pooltaksskuggade paradis.

Bygglovsprocessen

Vad är mer spännande än att gå igenom en byråkratisk mardröm för att få tillstånd att täcka över din pool om taket hamnar högt? Du kommer att få chansen att bekanta dig med alla dina lokala arkitekter, ingenjörer och bygginspektörer som kommer att ha synpunkter på allt du gör. För att inte tala om att du får en fin summa räkningar paradis.

img-2
img-3
img-4

Lysande lamelltäckning: Varför din pool behöver en ljusare framtid (och sämre för pooltak)

Pooltak? Det är som att täcka över en pizzabit med plastfolie – ingen kan njuta av det som det var tänkt! Men vänta bara tills du får höra om lamelltäckningens ädla äventyr. Här är en humoristisk titt på varför lamelltäckning är den riktiga hjälten och varför den har alla pooltak på repen!

Kostnad

Vem behöver spendera en förmögenhet på ett pooltak när du kan få en lamelltäckning för samma pengar? Det är som att hitta en guldgruva i din bakgård! Med lamelltäckning kan du njuta av en elegant och prisvärd lösning som får dina grannar att grönas av avund. Du kan använda pengarna du sparar för att köpa en glassmaskin!

Estetisk överlägsenhet

Lamelltäckning är som en designerklänning för din pool – den gör att du ser omedelbart snyggare ut. Glöm det tråkiga och klumpiga pooltaket, nu kommer din pool att vara så trendig att den blir omslaget på nästa modetidning. Du kan göra alla dina grannar gröna av avund samtidigt som du själv njuter av att vara poolens egna supermodell.

Underhållslätthet

Med automatiska poolskydd som lamelltäckning kommer du att upptäcka att underhåll blir en skämtsam dans på rosor. Du kan säga adjö till skurhinken och högtryckstvätten och istället ta fram popcornet och titta på en film medan lamellerna rengör sig själva. Det är som att ha en magisk poolsvamp som tar bort allt smuts och lämnar dig med en kristallklar pool och massor av tid att ägna dig åt att lära dig jonglera eller bygga modellflygplan.

Perfekt balans mellan sol och skugga

Med lamelltäckning kan du njuta av solens strålar när du vill och få skugga när du behöver det. Det är som att ha en personlig solgudinna som regisserar ljusshowen ovanför dig. Glöm att bli grillad som en korv på grillen eller frysa som en pingvin i Arktis – lamellerna ger dig den perfekta mixen av sol och skugga för att göra varje dopp till en glädjefylld upplevelse.

Bygglovsfrihet

Vem behöver krångla med bygglov när du kan ha lamelltäckning? Det är som att slå hål på byråkratin med en uppblåsbar hammare! Du kan vara din egen poolrockstjärna och installera lamelltäckning utan att behöva vänta på godkännande från någon. Det är som att dansa genom bygglovsprocessen med en osynlig partner och vifta adjö till byråkratiska regler som om de vore oönskade flugor i din egen poolfest.

Så där har du det, lamelltäckningens glansfulla triumf över pooltak! Från kostnadsfördelar till estetisk överlägsenhet, underhållslätthet, perfekt balans mellan sol och skugga och befrielse från bygglovshelvetet – det finns en hel värld av skratt och glädje att upptäcka med lamelltäckning. Så kasta ditt tråkiga pooltak åt sidan och låt lamellerna lysa upp ditt poolägareskap till nya höjder av glädje och förundran!