Verksamheten vilande – besök gärna våra partners. Anmäl dig till nyhetsbrevet där vi meddelar framtiden!

Gräset är inte alltid grönare…

Gräs tillhör det förflutna! En vacker, välskött trädgård behöver inte ha gräs som grund. Oavsett om det beror på dess oförmåga att växa, underhålla eller för designändamål betyder frånvaron av en gräsmatta inte att din trädgård behöver lida. Elegans, skönhet och lugn kan uppnås med eller utan gräs. Läs mer och lär dig hur du förvandlar din kala bakgård till något fantastiskt!

Grönska - inte gräs

Grönska och växter kan fortfarande ge dig känslan av att vara ett med naturen. För att skapa intresse för din trädgård använd växter i olika storlekar för att skapa linjer och kurvor för att hjälpa ditt öga att röra sig runt området. Lägg till en skvätt färg och mjuka upp utseendet genom att lägga till färgglada växter och blommor.

Sten & betong

Frånvaron av gräs ger dig den perfekta duken för att lägga till olika material och texturer till din bakgård. Överväg att använda markstenar och betong för att skapa anpassade gångvägar eller lägga till en stenmur för ett mer unikt utseende. Plattor och stenar är också bra för att skapa promenadvägar. För en modern känsla, blanda anpassade granitbitar i din design. För att skapa en sammanhållen look mellan inne och ute genom att lägga sten från kanten av ditt hem till din pool eller vattendrag.

Vattenfunktioner

Om bakgården är din tillflykt efter en lång dag så lägg till någon vattenfunktion för en lugnande effekt. Inte bara är ljudet av vattnet det perfekta sättet att varva ner efter en hård dag utan det skapar intresse och ett vackert uttryck för din trädgård. Om du redan har en swimmingpool överväg att lägga till ett vattenfall eller kontrastera med en eldfunktion som en eldstad eller vatten/eldgryta.