Verksamheten vilande – besök gärna våra partners. Anmäl dig till nyhetsbrevet där vi meddelar framtiden!

Att bygga pool
Aldrig har det varit enklare

Att bygga en pool

Val av pool

Att fatta beslutet att installera en pool skall vara spännande men det är viktigt att ta rimliga hänsyn.

En avgörande faktor att börja med när du väljer en pool är att fastställa dina behov och omständigheter för att säkerställa att du gör det rätta valet.

En utmärkt utgångspunkt är att bestämma vilken typ av pool du vill ha, antingen en som är nedgrävd eller skall man ha den  ovan mark?.

Det är värt att nämna att ovan mark pool som alternativ är lättare att installera än nedgrävda pooler. Det finns dock några pooler som man inte kan ha ovan mark.

Poolens storlek är också betydande och det är viktigt att överväga antalet personer som använder poolen tillsammans. Kom ihåg, det är bättre att välja en storlek som passar dina behov istället för att välja en större pool.

Du kan också överväga olika funktioner som kommer med en pool, uppvärmning, belysning och filtrering innan du slutligen väljer.

Genom att vara uppmärksam på din budget och jämföra priser baserat på storlek, typ och funktioner kan du hitta en pool som passar dina preferenser samtidigt som du säkerställer överkomliga kostnader.

För mer vägledning är det lämpligt att konsultera ooss eller annan poolexpert som kan tillhandahålla kloka råd och kunniga rekommendationer för att hjälpa dig att göra det perfekta poolvalet för dig och din familj att njuta av.

img-1

Magnelis stålpool

Längre livslängd och motståndskraftig mot korrosion är fördelarna med magnelis stålpool.

Thermopoolen

Hållbar, energieffektiv, ekonomisk, lätt att installera och underhålla, renare vatten.

Rund pool

Möjliga fördelar med en rund pool är mindre platsbehov och färre räta hörn

Åttaformad pool

En åttaformad pool ger unik design, delar av poolen kan användas separat

Bygg poolen på hösten

Att bygga en pool kan vara ett spännande projekt för alla. För att säkerställa att processen är välplanerad och stressfri rekommenderar vi att man börjar bygga poolen på hösten. Att bygga under denna tidpunkt erbjuder många fördelar, inklusive mer tid för noggrann beslutsfattande och justeringar av projektet under byggprocessen. 

Det ger också tillräckligt med tid för att planera och färdigställa hela poolområdet och lägger till ytterligare sofistikering i din bakgårdsoas. Att boka entreprenörer som grävmaskiner och sättare är mycket bekvämare under den här tiden och oftast kommer med bättre priser. 

Med kortare leveranstider kan poolleverantörer också erbjuda en mer effektiv process. Att starta på hösten ger också en tidigare simmarsäsong att dra nytta av. Planering är nyckeln till ett framgångsrikt poolprojekt, så kontakta våra poolexperter idag för att planera din drömsemester på bakgården.

img-2

Magnelis stålpool

Här introduceras en unik självbärande poolkonstruktion som kan byggas både som en ovanmarkspool samt delvis eller helt nedgrävd. Till skillnad från många andra traditionella poolmodeller, behöver stabiliteten inte att fyllas på runt stommen vilket slutligen sparar pengar på arbete och utrustningshyra.

Denna ovanmarkspool är ett lämpligt val för villaägare med sluttande tomter eftersom dess struktur kan placeras ovan mark på en betongplatta.

Det finns många fördelar med att använda ECO Premium för ditt poolprojekt. Det är överkomligt, överensstämmer med EU-standarder och konstruerat för att hålla genom tidens gång genom att använda Magnelis-stålplåt för sin ram.

Denna poolstruktur erbjuds i din valda storleksökning på 0,5 m och når en djupgående på 1,5 m, vilket ger idealiska badningsdjup på cirka 1,4 m.

Vårt fokus ligger alltid på att skapa exceptionella produkter med stark kundnöjdhet i åtanke. I detta fall har vi tagit hänsyn till kundfeedback och skapat en helt ny poolstruktur som är lätt att montera och sparar både tid och arbete.

Thermopoolen

Om du är en poolentusiast som har letat efter en hållbar och energieffektiv pool är Thermopool en perfekt lösning för dig! Denna innovativa pool är konstruerad med hjälp av state-of-the-art Thermoblock-teknik tillsammans med Frigolit vilket säkerställer att den erbjuder enastående hållbarhet och är mycket energieffektiv.

Thermopoolen utmärker sig när det gäller dess konstruktion då dess väggar är tillverkade av ett unikt extruderat skum som är fuktbeständigt och bakteriefritt. Detta säkerställer inte bara att det är lätt att underhålla utan det ger också en säker och hälsosam miljö för simmare.

En av de mest imponerande funktionerna med Thermopool är att den fungerar som en termos tack vare dess isolering vilket minskar dina uppvärmningskostnader avsevärt. Poolen är också miljövänlig eftersom alla dess material är återvinningsbara vilket innebär att du inte bara investerar i toppkvalitet, utan också bidrar till miljön.

En annan fördel med Thermopool är att det är en långsiktig investering som kan tjäna flera generationer, tack vare dess imponerande livslängd på 50-100 år. Detta gör det till det perfekta valet för alla som letar efter en pålitlig, hållbar och energieffektiv pool som säkerligen kommer att hålla i många år framöver.

img-3
img-4

Den runda poolen

Det runda poolen erbjuds i olika storlekar för att tillgodose olika kundkrav. En rund pool kan enkelt passa in i små trädgårdar med en minsta diameter på 3 meter och den kan också erhållas i olika dimensioner som sträcker sig upp till en maximal diameter på 10 meter.

Poolens djup är generöst då höjden på väggen är 1,5 meter vilket gör den till ett lämpligt alternativ för alla. Poolen är tillverkad av djupt anodiserad stålplåt belagd med magnelis för att säkerställa hög kvalitet och livslängd. Detta säkerställer att poolen kommer att vara en källa till glädje för kommande generationer.

Du har flera alternativ att välja mellan för att installera din runda pool. Du kan installera den ovan mark, på en komprimerad stendamm eller på en gjuten betonggrund. Alternativt kan du delvis eller helt grävas ner. Om den ska vara mindre än 50 cm under marknivå eller helt ovanför marken måste en stödjande kontrfor installeras.

Här tillhandahåller vi alla våra kunder med ett poolpaket som inkluderar allt du behöver för att hålla din pool underhållen och fungera sömlöst. Dessutom är all vår utrustning av optimal storlek och kvalitet för att säkerställa smidig och effektiv poolverksamhet. Vi tillhandahåller också extra lyxiga och finishingtillbehör för dem som vill ha det.

Åttaformade poolen

En åttformad pool – det överkomliga alternativet!

Åttformade pooler finns tillgängliga i flera storlekar, från en minsta bredd på 3,5 meter upp till 6 meter. Det kan vara över 9 meter långt. Oavsett trädgårdens storlek kan du hitta en åttformad pool som passar perfekt.

Med ett djup på 1,5m är poolen idealisk för ett avkopplande dopp och formen förstärker dess exklusivitet samtidigt som det ökar poolens faktiska område utan att påverka priset.

Att bygga en åttformad pool är utan besvär. Du kan enkelt installera poolen ovan mark, delvis eller helt under marknivå även om din egendom är sluttande. 

Du kan välja att bygga poolstrukturen på en betongbotten eller en packad stenmåltid. För att gräva kräver den åttformade poolen endast ytterligare 20 cm runt poolen. Utrymmet fylls med magert betong som möjliggör att poolen klarar av betydande jordtryck.

Poolen tillverkas av varmgalvaniserat stål, behandlat med skyddande magnelisbeläggning i enlighet med högsta branschstandard. Denna konstruktion säkerställer poolens lång livslängd vilket gör den till en värdig investering för kommande generationer.

img-5